Суд скасував заочний арешт Януковичу

Читать на русском
Київський апеляційний суд скасував заочний арешт колишнього президента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані.
фото REUTERS

Київський апеляційний суд скасував заочний арешт колишнього президента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані.

Рішення було прийнято під час засідання у понеділок, 16 листопада. Трансляція велася на YouTube-каналі «Судової влади».

Санкції, кримінальне переслідування та публічність: як почуваються чиновники часів ЯнуковичаБільшість з оточення президента-втікача досі перебуває у всеукраїнському розшуку, але вже не під санкціями Ради ЄС. Деякі колишні чиновники зараз активні в медійному просторі і нарощують свою публічність.

Сьогодні суд розглянув апеляцію адвокатів Януковича на обрання йому запобіжного заходу.

«Апеляційні скарги захисників, які діють в інтересах Януковича, задовольнити частково. Постанову Печерського районного суду від 12 травня 2020 року, яким задоволено клопотання про застосування щодо Януковича запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права внесення застави, скасувати. Винести нову, якою призначити розгляд в суді першої інстанції клопотання слідчого першого відділу Сидоренко про обрання підозрюваному Януковичу запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», - повідомила за підсумками засідання головуюча суддя Ольга Юрдига.

Як пояснив один з адвокатів Януковича Ігор Федоренко, фактично цим рішенням апеляційного суду справа направлена для розгляду до суду першої інстанції.

Нагадаємо, 12 травня цього року Печерський районний суд Києва заочно заарештував четвертого президента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Раніше Януковича заочно заарештували у справі про узурпацію влади. В Офісі генпрокурора заявили, що заочний арешт дозволяє знову запустити процедуру екстрадиції Януковича з Росії.

При цьому Януковича неодноразово викликало на допит ДБР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: