Стало відомо, коли суд продовжить обирати запобіжний захід Януковичу

Читать на русском
Печерський райсуд Києва продовжить засідання з обрання запобіжного заходу колишньому президенту України Віктору Януковичу у середу, 16 грудня.
фото REUTERS

Печерський райсуд Києва продовжить засідання у повторному розгляду клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу екс-президенту України Віктору Януковичу у «справі Майдану» в середу, 16 грудня.

Про це повідомили в пресслужбі суду.

Санкції, кримінальне переслідування та публічність: як почуваються чиновники часів ЯнуковичаБільшість з оточення президента-втікача досі перебуває у всеукраїнському розшуку, але вже не під санкціями Ради ЄС. Деякі колишні чиновники зараз активні в медійному просторі і нарощують свою публічність.

Згідно з повідомленням, засідання розпочнеться завтра о 15:00. Суд продовжить обирати запобіжний захід у справі про організацію насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року на Майдані в Києві.

Відзначимо 14 грудня суддя Тетяна Ільєва відмовила у відводі судді В'ячеслава Підпалого від повторного розгляду клопотання прокурора.

Раніше повідомлялося, що Януковичу виділили безкоштовного адвоката через неявку його захисників до суду. А на засіданні суду 10 грудня державний адвокат Януковича попросив суд час для ознайомлення з матеріалами клопотання.

Нагадаємо, в листопаді Київський апеляційний суд скасував заочний арешт Януковича і направив клопотання про обрання запобіжного заходу на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Пізніше повідомлялося, що Янукович захотів взяти участь у засіданні суду щодо його арешту. Про це, зокрема, заявив його адвокат Віталій Сердюк. Однак суд відмовив Януковичу у виступі по відеозв'язку на засіданні суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: