Суд знову зібрався на засідання з обрання запобіжного заходу Януковичу

Читать на русском
Печерський рай суд Києва 10 грудня продовжив засідання з обрання запобіжного заходу колишньому президенту України Віктору Януковичу у справі Майдану.
112.ua

Печерський районний суд Києва у четвер, 10 грудня, продовжив засідання з розгляду клопотання Офісу генерального прокурора про обрання запобіжного заходу колишньому президенту України Віктору Януковичу у «справі Майдану».

Трансляція засідання велася на YouTube-каналі «Судова влада».

Суд пояснив рішення про скасування заочного арешту ЯнуковичаЗаочний арешт Віктора Януковича скасували через незаконне рішення Печерського суду, заявили в Апеляційному суді Києва.

На сьогоднішнє засідання, яке почалося опівдні, захисники Януковича за договором не з'явилися. Його інтереси представляє безкоштовний адвокат, призначений постановою суду напередодні.

Державний адвокат попросив суд час для ознайомлення з матеріалами клопотання. Суд оголосив перерву на три години для надання захиснику такої можливості.

Відзначимо, в середу, 9 грудня, суд весь день розглядав клопотання учасників процесу, так і не розпочавши клопотання по суті. Після тригодинної перерви на засідання, яке продовжилося в ніч на четвер, захист Януковича не з'явилася. Слухання перенесли на 12:00 четверга, 10 грудня.

Нагадаємо, в листопаді Київський апеляційний суд скасував заочний арешт Януковича і направив клопотання про обрання запобіжного заходу на повторний розгляд до суду першої інстанції.

Пізніше повідомлялося, що Янукович хоче брати участь в засіданні суду щодо його арешту. Про це, зокрема, заявив його адвокат Віталій Сердюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: