Бізнес штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів і персоналу

Читать на русском
Рада посилила відповідальність підприємців за відсутність масок у персоналу і відвідувачів. Бізнесу загрожують штрафи від 3400 грн до 5100 грн.
фото REUTERS

Верховна рада ухвалила законопроєкт, яким посилила відповідальність підприємців за відсутність масок у персоналу і відвідувачів.

Законопроект №3890 у другому читанні підтримав 241 нардеп.

Штрафи за неносіння маски в світі досягають 7 тисяч євроВ Україні хочуть запровадити штрафи за неносіння маски в громадських місцях – в середньому це буде 6,3 євро. У деяких країнах Європи середній штраф сягає тисячі євро.

Документом вносяться зміни в закон «Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту населення».

Згідно з новим законом, штрафувати будуть:

  • за пропуск, допуск особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно,

  • невжиття заходів щодо перебування людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту,

  • обслуговування клієнтів без таких засобів захисту в період карантину.

Для юридичних осіб штрафи становитимуть від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 грн - 5100 грн).

Підприємство, установа, організація, громадянин - суб'єкт господарської діяльності також будуть зобов'язані сплатити штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів.

Нагадаємо, раніше в поліції розповіли, що за тиждень виписали штрафів за відсутність маски майже на півмільйона.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: