Поліція відзвітувала про штрафи за відсутність маски в метро Києва

Читать на русском
У метро Києва з початку карантину правоохоронці зафіксували 148 порушень закону. Були оштрафовані понад 80 чоловік.

У метрополітені Києва з початку карантину правоохоронці зафіксували 148 порушень карантинних норм. Були оштрафовані понад 80 осіб.

Про це повідомляє столичне управління Нацполіціі у четвер, 3 грудня.

Штрафи за неносіння маски в світі досягають 7 тисяч євроВ Україні хочуть запровадити штрафи за неносіння маски в громадських місцях – в середньому це буде 6,3 євро. У деяких країнах Європи середній штраф сягає тисячі євро.

У поліції нагадали, що відповідно до нового закону штраф за відсутність маски в громадських місцях і транспорті становить 170-255 гривень.

«Так, правами поліції в київському метрополітені вже накладено штраф на 85 осіб на загальну суму 14 450 гривень», - розповів начальник превентивної діяльності управління поліції в метрополітені Олександр Киричук.

Він додав, що три людини були притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень.

Всього з початку карантину правоохоронці склали 148 адмінпротоколів, з яких 63 направлено на розгляд до районних судів міста Києва за статтею про порушення правил карантину людей (ст.44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Нагадаємо, в листопаді в Україні набув чинності закон про штрафи за відсутність маски.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: