АМКУ оштрафував ДТЕК на 275 мільйонів гривень

Читать на русском
Антимонопольний комітет України оштрафував групу ДТЕК на 275,2 млн грн за зловживання своїм монопольним становищем на Бурштинському енергоострові.
Фото з відкритих джерел

Антимонопольний комітет України оштрафував групу ДТЕК на 275,2 млн грн за зловживання своїм монопольним становищем на Бурштинському енергоострові.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

«Антимонопольний комітет України визнав дії групи ДТЕК (у складі АТ «ДТЕК Західенерго» та ТОВ «Д.Трейдінг») у торговій зоні «Острів Бурштинської ТЕС» у досліджуваний період з липня по жовтень 2019 року зловживанням монопольним становищем та наклав на компанії групи штрафи загальною сумою понад 275,2 млн грн», - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначається, що Бурштинський енергоострів – це особлива зона в межах Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей, яка об’єднана з енергосистемами країн ЄС, але від’єднана від іншої частини України.

Комітет встановив, що АТ «ДТЕК Західенерго», яке виробляє близько 90% енергії на цьому «острові», починаючи з 29 липня 2019 року зменшувало в заявках на продаж електричної енергії в сегменті «ринок на добу вперед» обсяги пропонованої електричної енергії в години мінімального навантаження.

Це призвело до зростання обсягів продажів компанією електричної енергії в сегменті «балансуючий ринок» за вищими цінами.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Антимонопольний комітет оштрафував на 30 тисяч грн власників аптеки за виробництво та розповсюдження препарату, який рекламувався як «засіб від коронавірусу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: