Зеленський підписав закон про штрафи за відсутність маски

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав закон про штрафи за відсутність масок у громадських місцях і транспорті. Розмір штрафу становитиме 170-255 гривень.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про штрафи за відсутність масок в громадських місцях і транспорті.

Про це повідомили в пресслужбі ОПУ.

Штрафи за неносіння маски в світі досягають 7 тисяч євроВ Україні хочуть запровадити штрафи за неносіння маски в громадських місцях – в середньому це буде 6,3 євро. У деяких країнах Європи середній штраф сягає тисячі євро.

Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» Рада ухвалила на початку листопада.

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, українців штрафуватимуть на 170-255 гривень (10- 15 неоподатковуваних мінімумів доходів).

Як відзначили в ОПУ, мета цього закону - запобігти поширенню коронавірусної хвороби серед українців.

Нагадаємо, ВР ухвалила закон про штрафи за відсутність маски 6 листопада.

Як пояснили в МОЗ, «штраф може стягуватися на місці вчинення адміністративного правопорушення винятково за допомогою безготівкових платіжних пристроїв».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: