Степанов розповів, скільки штрафів виписали за відсутність масок

Читать на русском
В Україні виписали 2111 штрафів громадянам, які перебували в громадських місцях без масок. Відповідний закон набув чинності з 21 листопада.
Фото - «Слово і діло».

В Україні виписали більше 2 тисяч штрафів громадянам, які перебували в громадських місцях без масок. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«Уже чотири дні, починаючи з суботи, 21 листопада, діє закон про накладення адміністративної відповідальності - штрафів, через не носінні масок в громадських місцях. За цей час вже було складено 2111 постанов про накладення штрафів безпосередньо на місці», - повідомив Степанов.

Штрафи за неносіння маски в світі досягають 7 тисяч євроВ Україні хочуть запровадити штрафи за неносіння маски в громадських місцях – в середньому це буде 6,3 євро. У деяких країнах Європи середній штраф сягає тисячі євро.

Нагадаємо, минулого тижня президент Володимир Зеленський підписав закон про введення штрафів за відсутність масок у громадських місцях. За таке порушення доведеться сплатити від 170 до 255 гривень.

Закон вимагає носити маски у будь-яких громадських місцях, до яких відносяться всі заклади харчування, спортивні заклади, громадський транспорт. Оскаржити штраф можна в суді протягом 10 днів.

Також ми писали про те, за яких умов в Україні можуть запровадити локдаун.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: