ВР звільнила міністра у справах ветеранів

Читать на русском
Верховна рада 16 грудня прийняла відставку голови Міністерства у справах ветеранів Сергія Бесараба.
mil.gov.ua

Верховна рада на засіданні у середу, 16 грудня, прийняла відставку голови Міністерства у справах ветеранів Сергія Бесараба.

Відповідний проєкт постанови №4498 підтримав 251 нардеп.

Кадрові зміни у владі: з чим пов’язані урядові ротаціїЕксперт вважає, що кадрові перестановки пов’язані із намаганням влади підвищити рівень довіри, а також домовленостями між політичними групами на тлі голосування за бюджет.

Перед голосуванням в залі парламенту проходило обговорення щодо заяв Бесараба про звільнення. Деякі нардепи наполягали на публічному звіті міністра у Раді за підсумками виконаної роботи в міністерстві. Однак парламенту вистачило голосів, щоб звільнити Бесараба без його присутності.

За інформацією профільного комітету ВР, однією з причин відставки Бесараба стала його хвороба.

Водночас Рада не стала сьогодні розглядати заяву про звільнення міністра екології Романа Абрамовського. Як повідомив спікер парламенту Дмитро Разумков, профільний комітет ВР попросив додатковий час для вивчення заяви міністра і підготовки його до розгляду в залі.

Спікер запропонував нардепам зняти з порядку денного 16 грудня голосування за відставку Абрамовського з поста міністра.

Нагадаємо, напередодні Разумков повідомив, що в Раду надійшли заяви про відставку від міністра екології та міністра у справах ветеранів. Глава парламенту дав доручення профільним комітетам розглянути ці заяви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: