Стало відомо, коли в ЄС можуть схвалити вакцину від Pfizer/BioNTech

Читать на русском
Європейський союз планує схвалити вакцину від коронавірусу, яка була розроблена фармацевтичними компаніями Pfizer та BioNTech, вже наступного тижня.
Фото з відкритих джерел

Європейський союз планує схвалити вакцину від коронавірусу, яка була розроблена фармацевтичними компаніями Pfizer та BioNTech, вже наступного тижня.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейського агентства з питань лікарських препаратів (ЕМА).

Зазначається, що ЕМА розгляне питання сертифікації препарату на засіданні 21 грудня.

Спочатку планувалося, що воно відбудеться 29 грудня, однак після проведення інтенсивної роботи та отримання додаткової інформації про вакцину від її розробників, комітет вирішив зібратися раніше.

«Швидкість прогресу сертифікації залежить від надійної та повної оцінки її якості, безпеки та ефективності. Вона визначається наявністю додаткової інформації від компанії-розробника для відповіді на важливі питання, які були підняті під час оцінки», - пояснили в ЕМА.

Водночас, у європейському регуляторі зазначили, що у випадку, якщо 21 грудня не вдасться затвердити вакцину Pfizer та BioNTech, повторне засідання відбудеться 29 грудня, як планувалося раніше.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Ізраїль і Україна планують спільно працювати над створенням ізраїльської вакцини від COVID-19. Крім цього, вчені двох країн будуть обмінюватися інформацією щодо дієвості вакцини.

Також ми писали, що у Канаді розпочалася вакцинація населення від коронавірусу. Першу дозу препарату від компанії Pfizer отримала медпрацівниця із провінції Онтаріо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: