ЄС виділить кошти на придбання вакцин від коронавірусу для бідних країн

Читать на русском
ЄС виділить 500 млн євро для глобальної ініціативи COVAX, метою якої є надання вакцин від коронавірусу COVID-19 для країн з низьким і середнім рівнем доходу.

ЄС виділить 500 млн євро для глобальної ініціативи COVAX, метою якої є надання вакцин від коронавірусу COVID-19 для країн з низьким і середнім рівнем доходу.

Про це йдеться в заяві на сайті Єврокомісії, оприлюдненій у вівторок, 15 грудня.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) сьогодні погодив фінансування у розмірі 400 млн євро для підтримки участі країн із низьким і середнім рівнем доходу у програмі COVAX Advance Market Commitment (COVAX AMC).

Це швидко схвалене фінансування, гарантоване Європейським фондом сталого розвитку (EFSD), разом з грантовою підтримкою COVAX AMC у розмірі 100 млн євро, наданої Єврокомісією, забезпечить доступ до вакцин від COVID-19 у 92 країнах.

«Разом з країнами-членами ЄС Team Europe на цей час виділила COVAX понад 850 млн євро, і є найбільшим донором COVAX в Євросоюзі. Спільна підтримка Єврокомісії та ЄІБ в розмірі 500 млн євро дозволить COVAX в найкоротші терміни зробити 1 млрд доз вакцин доступними для людей в країнах з низьким і середнім рівнем доходів», - заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Угоди між ЄС та країнами-партнерами в Африці, Азії, Карибському та Тихоокеанському регіонах, а також між країнами східного і південного партнерства вже існують у рамках Європейського фонду сталого розвитку.

Вакцини будуть закуповувати та доставляти ЮНІСЕФ та Панамериканська організація охорони здоров'я від імені COVAX.

Нагадаємо, в Україні від коронавірусної хвороби вакцинують коштом держави близько 21 млн осіб з груп ризику, серед яких - медики, військові, вчителі та правоохоронці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: