Україна та Ізраїль мають намір спільно працювати над створенням вакцини від COVID

Читать на русском
Ізраїль і Україна планують спільно працювати над створенням ізраїльської вакцини від COVID-19. Крім цього, вчені двох країн будуть обмінюватися інформацією щодо дієвості вакцини.

Ізраїль і Україна планують спільно працювати над створенням ізраїльської вакцини від COVID-19. Крім цього, вчені двох країн будуть обмінюватися інформацією щодо дієвості вакцини.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в Ізраїлі в Facebook.

Такі домовленості були досягнуті в ході зустрічі посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука з міністром охорони здоров'я Ізраїлю Йоелем Едельштейном.

Вакцина проти COVID-19: чому українці скептично ставляться до препарату і що з цим робитиЕксперт вважає, що влада завчасно повинна потурбуватися про те, щоб населення серйозніше ставилося до вакцинації, бо це потребує часу й системного підходу.

Крім цього, сторони обговорили питання співпраці у рамках боротьби з пандемією.

Едельштейн зазначив, що Ізраїль буде швидкому отриманню Україною вакцини від COVID-19 відомих міжнародних компаній, які вже отримали затвердження FDA або знаходяться на завершальній стадії його отримання.

Крім того, співрозмовники домовилися вивчити квоти на залучення працівників по догляду за людьми похилого віку в рамках «Угоди між Кабміном України та урядом Ізраїлю про тимчасове працевлаштування українських заробітчан в окремих галузях на ринку праці Ізраїлю».

Також вони обговорили подальший розвиток співробітництва між країнами у сфері медичного туризму в обох напрямках.

Нагадаємо, 9 грудня Ізраїль отримав першу партію вакцини від коронавірусу компанії Pfizer. Ліки вже передали в сховище місцевої фармацевтичної кампанії Teva.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: