Безкоштовно вакцинують близько 21 млн українців з груп ризику – Степанов

Читать на русском
В Україні від коронавірусної хвороби вакцинують за рахунок держави близько 21 млн осіб з груп ризику.
Фото Слово і діло

В Україні від коронавірусної хвороби вакцинують за рахунок держави близько 21 млн осіб з груп ризику, серед яких - медики, військові, вчителі та правоохоронці.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 15 грудня.

Вакцина проти COVID-19: чому українці скептично ставляться до препарату і що з цим робитиЕксперт вважає, що влада завчасно повинна потурбуватися про те, щоб населення серйозніше ставилося до вакцинації, бо це потребує часу й системного підходу.

«Міністерство охорони здоров'я розробило чіткий план вакцинації і визначило групи людей, яких ми зобов'язані вакцинувати за рахунок держави. Таких людей майже 21 млн. Ми вважаємо, що, в першу чергу, необхідно вакцинувати медпрацівників, бійців ООС, людей, які перебувають в інтернатах, будинках для людей похилого віку, працівників освіти, Нацполіціі, Нацгвардії, людей старших за 60 років, людей з супутніми захворюваннями», - сказав він.

Нагадаємо, раніше Степанов заявляв про те, що влада вивчає питання, щоб вакцинація була безкоштовною для всіх українців.

Також повідомлялося, що орієнтовно вакцинація від коронавірусу в Україні розпочнеться 1 березня 2021 року. Однак дати будуть залежати від поставок вакцини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: