Степанов розповів, коли Україна розраховує отримати вакцину від COVID-19

Читать на русском
Перші партії вакцини від коронавірусу Україна може отримати в лютому 2021 року - на завершальній стадії знаходяться переговори з декількома виробниками.
Слово і діло

Перші партії вакцини від коронавірусу Україна може отримати в лютому 2021 року - на завершальній стадії знаходяться переговори з декількома виробниками.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив в ефірі Радіо НВ.

Вакцина проти COVID-19: чому українці скептично ставляться до препарату і що з цим робитиЕксперт вважає, що влада завчасно повинна потурбуватися про те, щоб населення серйозніше ставилося до вакцинації, бо це потребує часу й системного підходу.

За його словами, зо глобальною ініціативою COVAX Україна отримає 8 мільйонів доз вакцини у першому півріччі.

«Ми розраховуємо, що перші вакцини отримаємо вже в першому кварталі 2021 року. Зараз ми робимо все можливе, щоб перші дози в Україні з'явилися в лютому», - заявив Степанов.

При цьому він додав, що вакциною в першу чергу будуть вакциновані ті категорії населення, які Міністерство охорони здоров'я може «дуже чітко проконтролювати». Зокрема, медпрацівники, військовослужбовці, співробітники сфери освіти.

Нагадаємо, ЄС виділить 500 млн євро для глобальної ініціативи COVAX, метою якої є надання вакцин від коронавірусу COVID-19 для країн з низьким і середнім рівнем доходу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: