Справа фірми «Україна туристична»: суд скасував арешт готельного комплексу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув скаргу представника приватної компанії на накладений арешт на готельний комплекс.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд скасував арешт готельного комплексу «Пролісок», який був заарештований за клопотанням Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у межах справи про можливі зловживання під час продажу акцій АТ «Україна туристична».

Таке рішення 9 грудня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ розслідує можливий продаж за заниженою вартістю пакету акцій АТ «Україна туристична». На думку слідства, службові особи Фонду державного майна України, нібито зловживаючи службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ «Будівельний союз «Моноліт» вчинили дії, спрямовані на визнання переможцем на аукціоні щодо продажу державного пакету акцій в розмірі 100% статутного капіталу АТ «Україна туристична» за ціною, яка є нижчою за ринкову. Номінальна вартість цих акцій становить 89,6 млн грн.

Стартова ціна лоту цього пакету акцій була встановлена в розмірі 44,8 млн грн. В аукціоні взяли участь чотири компанії: «Піканте», «Спецавтоінвест», «Ремедіо» і будівельний союз «Моноліт». Переможцем торгів став будівельний союз «Моноліт» із сумою в 60,5 млн грн. Однак, як встановило слідство, компанія «Україна туристична» є засновником ПАТ «Туристичний комплекс «Пролісок» (володіє 88,02% акцій), володіє 100% акцій ПАТ «Західний регіональний центр туризму» та ПАТ «Кемпінг «Дельфін».

Крім того, туристичний комплекс «Пролісок» володіє 91/100 частин готельного комплексу, який складається з приміщень загальною площею 10 564,5 кв. м, а саме: готелю - 6265,3 кв. м; допоміжних споруд - 2035,2 кв. м; котельні - 438,5 кв. м; СТО на 5 місць, СТО «Сітроен» - 479,1 кв. м; сауни - 163,2 кв. м і ресторану «Х. Карася» - 231 кв. м. Таким чином ПАТ «ТК «Пролісок» володіє нерухомим майном загальною площею 9612,3 кв. м. До того ж, в системі електронних торгів арештованим майном «Сетам» виставлений на продаж вказаний готельний комплекс зі стартовою ціною 98,47 млн грн, що на 37,97 млн грн більше ніж вартість корпоративних прав АТ «Україна туристична», сплачена будівельним союзом «Моноліт».

Не погодившись з арештом готельного комплексу «Пролісок» представник власника подав скаргу. Вивчивши її, суддя скасувала арешт комплексу.

Нагадаємо, НАБУ розслідує продаж землі під «Чорноморською Рів'єрою» на Одещині. Також Бюро розслідує закупівлю захисних костюмів для медиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: