Суд в Гаазі підтримав Київ щодо «морської справи» РФ

Читать на русском
Міжнародний суд ООН визнав юрисдикцію розглядати позов України проти Росії в справі про порушення з морського права.

**Міжнародний суд ООН визнав юрисдикцію розглядати позов України проти Росії в справі про порушення з морського права. ** Про це повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в Twitter в п'ятницю, 21 лютого.

«Справа по морському праву рухається далі! Арбітражний суд у Гаазі підтвердив свою юрисдикцію розглядати позов України в частині Азовського моря і Керченської протоки, а також викрадення наших природних ресурсів», - написав він.

За його словами, рішення стосується передовсім незаконного будівництва Росією моста через Керченську протоку і незаконної зупинки суден, що прямують в українські порти Маріуполь і Бердянськ.

Раніше ФСБ Росії призупинила слідство в справі українських моряків, які були захоплені російськими прикордонниками в Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2019 року в Росії продовжив термін розслідування у справі стосовно українських моряків до 25 січня 2020 року. При цьому слідчі дії не були заплановані.

Під час обміну полоненими у вересні 2019 року Росія передала моряків, яких роком раніше захопила в Керченській протоці нібито за порушення кордону. Захоплені під час того ж інциденту кораблі були звільнені в листопаді 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: