У Гаазі погодилися розслідувати справу щодо ситуації в Україні

Читать на русском
Прокурорка Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда оголосила про завершення попереднього розслідування у справі щодо ситуації в Україні.
Фото з відкритих джерел

Прокурорка Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда оголосила про завершення попереднього розслідування у справі щодо ситуації в Україні.

Про це йдеться в заяві Бенсуди, яка розміщена на сайті МКС.

За словами прокурорки, результати попереднього розслідування дозволяють розпочати повноцінне розслідування злочинів, які були скоєні в нашій державі у період з 20 лютого 2014 року та які пов’язані із російською агресією проти України.

«В результаті ретельного та незалежного процесу розгляду, ситуація в Україні визнана такою, що вiдповiдає критеріям Статуту для відкриття розслідування» - повідомила Бенсуда.

Вона додала, що у неї є розумні підстави вважати, що в контексті ситуації в Україні було скоєно широкий спектр діянь, які являють собою військові злочини та злочини проти людяності, які підпадають під юрисдикцію МКС.

«Розглядаючи майбутні розслідування, я також сподіваюся на конструктивний та взаємовигідний діалог з урядом України та, маю надію, з урядом Росії, який допоможе нам зрозуміти, як найкращим чином забезпечити правосуддя», - додала Бенсуда та зауважила, що опікуватися розслідуванням буде її наступник, оскільки термін її перебування на посаді закінчується.

Нагадаємо, попереднє розслiдування у справі щодо ситуації в Україні було вiдкрито 24 квiтня 2014 року на підставі заяви українського уряду про визнання юрисдикції МКС.

У 2015 році до цієї заяви приєднали ще одну частину для того, щоб охопити ймовірні злочини, якi, як стверджується, тривають на території України протягом усього перiоду з 20 лютого 2014 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: