Суд в Гаазі затвердив графік розгляду справи щодо захоплення українських кораблів

Читать на русском
Суд в Гаазі затвердив графік розгляду справи Україна проти Росії щодо українських військових кораблів.

Суд в Гаазі затвердив графік розгляду справи «Україна проти Росії» щодо українських військових кораблів.

Про це повідомляє заступниця глави МЗС, агента України у цій справі Олена Зеркаль у Facebook.

За її словами, Україна отримала перший процедурний наказ Арбітражного Трибуналу, яким затверджено правила призначення, регламент та графік роботи Арбітражу. І від сьогодні справа має назву: «Спір щодо затримання трьох українських військово-морських кораблів та членів їхніх екіпажів».

«Для нас було дуже важливо зафіксувати в назві не лише порушення Росією норм міжнародного права, але і відобразити, що цей спір стосується наших моряків, які провели 9 місяців у в’язниці. І Арбітраж нас почув», - говорить Зеркаль.

Також вона додала, що Росії не вдалося затягнути Україну і Арбітраж у тривалий та багатоступеневий процес.

Відповідно до розкладу, Україна має подати свій меморандум за 6 місяців. І від моменту подачі Україною меморандуму у Росіїї буде 3 місяці для того, щоб скористатись своїм правом і висловити заперечення щодо юрисдикції.

Нагадаємо, Арбітражний суд у Гаазі 21 листопада почав перші слухання у справі «Україна проти Росії», а саме щодо нападу на українські кораблі в Керченській протоці.

8 листопада, Міжнародний суд ООН відхилив заперечення Росії щодо юрисдикції у справі «Україна проти РФ». Суд визнав свою юрисдикцію у справах про расову дискримінацію в Криму та фінансування тероризму на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: