Україна вперше очолила Дунайську комісію

Читать на русском
Вперше за 70 років членства України очолила Дунайську комісію. Головою на 2021-2023 роки обрано посла в Угорщині Любов Непоп.
фото МЗС України

Україна вперше за 70 років свого членства очолить Дунайську комісію. Головою обрано посла в Угорщині Любов Непоп.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в своєму Twitter в п'ятницю, 11 грудня.

Криклій відреагував на обшуки у справі про збитки Дунайському пароплавствуУ Мінінфраструктури очікують, щоб винні у зловживаннях в Українському Дунайському пароплавстві якомога швидше були покарані.

«Вперше за 70 років членства України очолила Дунайську комісію. Головою на 2021-2023 роки обрано наша пані посол в Угорщині Любов Непоп», - написав Кулеба.

За його словами, «головування нашої країни - це визнання її авторитету в регіоні і сприяння подальшій євроінтеграції та економічному розвитку».

До Дунайської комісії, членом якої Україна є з 1949 року, входять Німеччина, Словаччина, Хорватія, Австрія, Болгарія, Молдова, Румунія, Угорщина, Сербія, Росія.

Дунайська комісія - міжнародна міжурядова організація, заснована Конвенцією про режим судноплавства на Дунаї в 1948 році. Її основні цілі - це забезпечення і розвиток вільного судноплавства на Дунаї для торгових суден під прапорами всіх держав, зміцнення і розвиток економічних і культурних зв'язків.

Нагадаємо, раніше Кулеба назвав три причини не сваритися з Угорщиною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: