В ОПУ анонсували зустріч радників «нормандської четвірки»

Читать на русском
Найближчим часом має відбутися зустріч радників глав країн нормандської четвірки. Така зустріч можлива після 14 грудня.
Фото: president.gov.ua

Найближчим часом має відбутися зустріч радників глав країн «нормандської четвірки». Така зустріч можлива після 14 грудня.

Про це заявив радник глави Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк, пише «РБК-Україна».

За його словами, Росія довгий час не погоджувалася на таку зустріч, але передумала після проведення об'єктивного аналізу виконання угод саміту в Парижі.

Річниця «нормандського» саміту: як виконуються домовленості щодо ДонбасуРік тому лідери нормандської четвірки провели зустріч в Парижі. Як виконуються домовленості – на інфографіці.

«Був проведений об'єктивний аналіз паризьких угод – що і як виконано, особливо в гуманітарній частині, розведенні, «перехідній» інфраструктурі – і публічно це було показано, очевидно, що і Франція, і Німеччина погодилися на те, що зустріч на рівні політичних радників потрібна. Тому довелося погодитися і Росії», – розповів Подоляк.

Раніше радник української делегації в Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Олексій Арестович заявив, що Росія хоче провести зустріч радників «нормандської четвірки» до кінця року.

При цьому глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що не бачить підстав для проведення нормандської зустрічі в 2021 році.

Нагадаємо, що Росія виключила можливість проведення зустрічі лідерів нормандського формату найближчим часом. За словами віцепрем'єр-міністра Олексія Резнікова, наступні переговори «нормандської четвірки» можуть відбутися в серпні, але точної впевненості в цьому немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: