Обшук у Держгеокадастрі: суд скасував арешт телефону фігуранта

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання представника власника майна про зняття арешту.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд скасував арешт мобільного телефона керівника приватного підприємства, в житлі якого детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у справі заволодіння землею в Сумській області.

Таке рішення 17 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області та за місцем проживання керівника приватного підприємства «Ромни-Проект» Сергія Щербини. У нього детективи вилучили мобільний телефон Samsung, який визнали речовим доказом у справі. Адвокат Щербини просив скасувати арешт, оскільки телефон нібито не відповідає критеріям речового доказу.

Своєю чергою детектив НАБУ заперечував щодо зняття арешту з телефону. Він вказував, шо наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, а вилучене та арештоване майно зберігає на собі сліди вчинення кримінального правопорушення або може містити відомості необхідні слідству. Вивчивши клопотання, суд задовольнив його частково і скасував арешт мобільного телефону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: