Обшуки в Держгеокадастрі: ВАКС залишив заарештованим телефон фігурантки

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав і розглянув клопотання адвоката в інтересах фігурантки справи про скасування арешту мобільного телефону.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованим мобільний телефон фігурантки справи про можливе заволодіння землею в Сумській області.

Таке рішення 11 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області, а також за місцем проживання фігурантки листувань. У неї вилучили мобільний телефон iPhone XS та визнали його речовим доказом, оскільки на нього знайшли листування, які стосуються виділення земельних ділянок на території Перехрестівської та Пустовітівської сільських рад Роменського району Сумської області.

Пізніше адвокат власниці телефона подав клопотання про скасування арешту з майна. На його думку, цей телефон не відповідає критеріям речового доказу. Також, як вважає адвокат, наразі відпала потреба в арешті телефону.

Водночас детектив НАБУ заперечив проти задоволення клопотання і вказав, що НАБУ надавався дозвіл на відшукання телефону фігурантки справи з метою віднайти листування щодо обставин розслідування.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні. Як він встановив, у месенджері телеграм на телефоні власниці віднайшли листування, яке стосується справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: