Викрили чергову спробу підкупу голови Фонду держмайна

Читать на русском
Це — третя зафіксована спроба підкупу голови ФДМУ. Розслідування за попередніми двома спробами надання неправомірної вигоди завершені.

Співробітники НАБУ та САП викрили «на гарячому» чергову спробу підкупу голови ФДМУ.

Про це пише пресслужба НАБУ у вівторок, 8 грудня.

Експосадовець АТ «Миколаївобленерго» (70% акцій належать державі) запропонував очільнику ФДМУ 100 тис. дол. США за призначення на посаду на посаду керівника цього ж підприємства. Крім того, експосадовець пообіцяв після призначення щомісячно надавати 200 тис. дол. США як частину «тіньового» прибутку, отриманого на своїй посаді.

Це — третя зафіксована спроба підкупу голови ФДМУ. Розслідування за попередніми двома спробами надання неправомірної вигоди завершені.

Як відомо, 9 липня НАБУ спільно зі САП викрили особу на спробі підкупу голови Фонду держмайна. За версією слідства, вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

У НАБУ уточнили, що з цим $800 тис. $200 тис. було заплановано надати за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ, а ще $600 тис. – за призначення на посади керівників двох держпідприємств.

Нагадаємо, до цього НАБУ завершило розслідувати іншу справа підкупу голови Фонду держмайна. Пізніше САП направила її до суду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: