Обшук у Держгеокадастрі: суд скасував арешт техніки фігуранта

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання представника власника майна про зняття арешту.

Вищий антикорупційний суд скасував арешт мобільного телефона і ноутбуку фігурантнки, в житлі якої детективи Національного антикорупційного бюро провели обшук у справі заволодіння землею в Сумській області.

Таке рішення 25 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області та за місцем проживання фігурантки розслідування. На думку слідства, вона можливо причетна до процесу незаконної передачі особливо цінних земель державних підприємств «Дослідне господарство «Іскра» та «Дослідне господарство «АФ Надія».

Під час обшуку у неї вилучили три мобільні телефони (Samsung та два iPhone 7), а також ноутбук HP ProBook. Їх визнано речовими доказами, оскільки вони можуть містити листування фігурантки із особами, причетність яких до вчинення кримінального правопорушення перевіряється у цій справі. Не погоджуючись з арештом майна, представник подав клопотання про скасування.

Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково, знявши арешт із ноутбуку і телефону Samsung, оскільки знайдена на них інформація була скопійована. Водночас спеціалістам досі не вдалося подолати логістичний захист на двох iPhone 7, тому їхній арешт не скасували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: