Прокуратура Франції вимагає ув'язнення для експрезидента країни

Читать на русском
Французька прокуратура вимагає ув’язнити колишнього президента країни Ніколя Саркозі, якого звинувачують у корупції і спробі підкупу, на чотири роки,  два з яких – умовно.
Фото: Reuters

Французька прокуратура вимагає ув’язнити колишнього президента країни Ніколя Саркозі, якого звинувачують у корупції і спробі підкупу, на чотири роки, два з яких – умовно.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що колишнього главу держави, окрім корупції, звинувачують у спробі підкупу судді та використанні службового становища.

Раніше його також підозрювали в тому, що він приймав незаконні пожертвування від співвласниці косметичної компанії L’Oreal Ліліан Бетанкур для фінансування своєї виборчої кампанії у 2007 році.

Спочатку Саркозі був виправданий за цим звинуваченням, але потім правоохоронці перехопили його телефонні переговори з адвокатом, і слідство отримало нові докази.

Теперішній процес проти Саркозі розпочався наприкінці листопада 2020 року – політика звинувачують у тому, що, вже обіймаючи посаду президента, він намагався вплинути на перебіг розслідування справи про пожертвування Бетанкур.

За даними слідства, в 2014 році Саркозі запропонував прокурору при Касаційному суді Жільберу Азіберу підвищення і призначення в Монако в обмін на інформацію про перебіг розслідування.

Разом із експрезидентом на лаві підсудних перебувають його адвокат Т’єррі Ерцог і Жільбер Азібер. Для них прокуратура просить те ж покарання, що і для Саркозі.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд скасував заочний арешт експрезидента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані. Раніше Оболонський районний суд Києва заочно засудив Януковича до 13 років позбавлення волі.

Новий розгляд справи буде проходити в суді першої інстанції. Президент-втікач вже висловив бажання особисто взяти у ньому участь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: