У Франції затримали екс-президента Саркозі

Читать на русском
Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі затримали у Франції у вівторок, 20 березня, у справі щодо фінансування його виборчої кампанії 2007 року.

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі затримали у Франції у вівторок, 20 березня, у справі щодо фінансування його виборчої кампанії 2007 року.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на судові джерела, передає «Слово і Діло».

Від де Голля до Макрона: президенти Франції і їхні політичні платформиЗа час «П'ятої республіки» у Франції змінилося вісім президентів: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про їхні політичні платформи і рівень підтримки виборцями.

Як повідомляє видання, Саркозі вранці 20 березня з'явився на слухання у французькому Нантері, де був узятий під варту в поліції. Судове засідання було присвячене питанню про можливе незаконне фінансування владою Лівії його передвиборчої кампанії.

Саркозі вперше був присутній на слуханнях у справі, яка була порушена ще в квітні 2013 року. Правоохоронні органи мають 48 годин, щоб визначитися із запобіжним заходом щодо колишнього президента.

У рамках справи про фінансування кампанії Саркозі слідчі перевіряють твердження про те, що режим лівійського диктатора Муаммара Каддафі таємно надав Саркозі на виборчу кампанію в цілому 50 мільйонів євро, що вдвічі більше за дозволений законом бюджет.

Ці виплати також порушують правила зовнішнього фінансування кампанії. Сам Саркозі всі звинувачення відкидає.

Нагадаємо, Саркозі був президентом Франції з 2007 до 2012 року.

Раніше соціологи повідомили, що Саркозі повернувся до рейтингу найпопулярніших політиків Франції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: