Саркозі програв апеляцію у справі про корупцію

Читать на русском
Саркозі підозрюють у тому, що він поміг прокурору отримати підвищення в обмін на незаконне отримання інформації по іншій кримінальній справі.

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі в понеділок, 8 жовтня, програв першу апеляцію по справі, в якій його звинувачують у торгівлі впливом і корупції.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

У Франції затримали екс-президента Саркозі: реакція соцмережКолишнього президента Франції Ніколя Саркозі затримали за порушення фінансування його передвиборчої кампанії в 2007 році.

Саркозі повинен дочекатися розгляду другої апеляції, перш ніж стане відомо, що його справу буде розглядати суд. За французьким законодавством, підозрюваний офіційно не обвинувачується у вчиненні злочину, доки її справу не передадуть до суду.

Саркозі, який був президентом з 2007 по 2012 рік, підозрюють у тому, що він поміг прокурору отримати підвищення в обмін на незаконне отримання інформації про іншій кримінальній справі.

Як повідомляється, слідчі аналізували записи телефонних розмов для вивчення звинувачень про те, що лівійський диктатор Муаммар Каддафі фінансував виборчу кампанію Саркозі. Тоді вони і почали підозрювати, що колишній французький президент використовував мережу інформаторів, щоб бути в курсі кримінальної справи.

Нагадаємо, Саркозі відкинув звинувачення у фінансових махінаціях під час своєї передвиборної кампанії в 2007 році. Крім того, він назвав помилковим заяву французького бізнесмена ліванського походження Зіяда Такиеддина про те, що той був посередником при передачі валіз з грошима від лівійської сторони в Міністерстві внутрішніх справ Франції, яке в той час очолював Саркозі. Гроші нібито використовувалися для фінансування його кампанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: