Сьогодні розпочнеться суд над експрезидентом Франції

Читать на русском
23 листопада починається суд над колишнім президентом Франції Ніколя Саркозі, якого звинувачують у корупції та зловживанні владою.
Фото - Reuters.

У понеділок, 23 листопада, починається суд над колишнім президентом Франції Ніколя Саркозі, якого звинувачують у корупції та зловживанні владою.

65-річного Саркозі звинувачують в тому, що він нібито намагався підкупити суддю в обмін на інформацію про розслідування фінансування його партії, пише BFMTV.

Покарання президентів та прем’єр-міністрів: кого стратили, а кого засудили заочноРаніше диктаторів страчували, а тепер здебільшого президентів-зрадників чи корупціонерів засуджують заочно або й взагалі реабілітують.

Разом із Саркозі у справі проходить його адвокат Тьєррі Герцог та колишній суддя Жільбер Азібер.

Колишній президент відкидає всі звинувачення.

Саркозі, який очолював Францію з 2007 по 2012 роки, стане першим експрезидентом у сучасній історії країни, який з’явиться на лаві підсудних.

До нього судили лише одного експрезидента Жака Ширака - і засудили у 2011 році - за фіктивне працевлаштування в Парижі, але він ніколи не виступав перед суддями через стан здоров'я.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд скасував заочний арешт експрезидента України Віктора Януковича у справі про розстріли на Майдані. Раніше Оболонський районний суд Києва заочно засудив Януковича до 13 років позбавлення волі.

Новий розгляд справи буде проходити в суді першої інстанції.

«Слово і діло» також писало, кого зі старої гвардії Януковича прибрали із санкційного списку та наскільки ці люди публічні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: