У Франції затримали екс-президента Саркозі: реакція соцмереж

Читать на русском

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі затримали за порушення фінансування його передвиборчої кампанії в 2007 році.
Ніколя СаркозіСлово і Діло

У Франції сьогодні, 20 березня, був затриманий екс-президент Ніколя Саркозі. Його взяли під варту під час судових слухань на тему можливого незаконного фінансування владою Лівії його передвиборчої кампанії в 2007 році.

Відзначимо, що в рамках цієї справи розслідується інформація про те, що режим диктатора Муаммара Каддафі таємно надав Саркозі на виборчу кампанію 50 млн євро, що вдвічі більше за дозволений законом бюджет.

«Слово і Діло» з'ясувало, що в соціальних мережах думають про затримання екс-президента.

«Нещодавно арабське видання писало про те, що 4 мільйони євро готівкою від Каддафі отримала Юлія Тимошенко. Ми з колегами зробили запит до НАБУ з цього приводу. Тепер думаємо: її хоча б допитають?», – написав народний депутат Володимир Ар'єв.

«Французи не стали розбивати наметовий табір біля входу до місцевого МВС із закликами розібрати будівлю по цеглинці. Ніхто не закликає негайно відправити у відставку керівництво країни. Підозрюю, що ніхто не стане закидати суддю яйцями, якщо дійде до запобіжного заходу. Свого ж часу всі любили цього президента. Ставилися з належною повагою. Ніхто не сумнівався в чесності й порядності. Так має працювати закон у будь-якій країні», – вважає нардеп Олександр Грановський.

«Тут, мені здається, справа честі, щоб за президента-русофоба Макрона був винесений вирок Саркозі, який необачно розкидався заявами, що «Криму не можна дорікати за те, що він обрав Росію», «у нас, Франції, з Росією спільна цивілізація», «я думаю, що потрібно зняти санкції, в нас достатньо проблем, найсильніший має простягнути руку першим, найсильніший – це Путін» тощо», – вважає політичний оглядач Олексій Мінаков.

«І жодних гучних анонсів і викривальних заяв, за якими нічого не слідує. Просто працюють. Коли наші спочатку будуть робити, а потім ми про це писати?», – написала журналістка Тетяна Бодня.

«В Україні поява такої новини реально неможлива. Тому що в нас: свідомо слабо виписане виборче законодавство щодо порушень під час виборчого процесу; навіть ці норми не виконуються, й ніколи в історії незалежності ніхто не був покараний за порушення закону на виборах», – написала журналістка Тетяна Висоцька.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон прийняв запрошення президента РФ Володимира Путіна відвідати Росію в травні 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: