Венедіктова має забрати у НАБУ справу «плівок ОАСК» – Печерський суд

Читать на русском

Очільниця Офісу генпрокурора подала до столичного райсуду заяву про роз'яснення судового рішення у справі плівок Окружного адмінсуду Києва.
Печерський суд Києва

Печерський районний суд Києва роз'яснив генеральній прокурорці Ірині Венедіктової, що рішення його судді про зміну підслідності у справі плівок Окружного адміністративного суду Києва набуло чинності і генпрокурор має забрати справу у Національного антикорупційного бюро.

Відповідний документ має у своєму розпорядженні журналіст «Слово і діло».

Як відомо, 4 серпня Печерський суд зобов'язав Венедіктову забрати у НАБУ справу плівок ОАСК і передати її іншому органу. Наразі вказане рішення оскаржується в апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду, проте генпрокурорка подала до Печерського суду заяву про роз'яснення цього рішення.

«Роз'яснити, що ухвала Печерського райсуду від 4 серпня набула законної сили з моменту її проголошення та підлягає негайному виконанню, шляхом ухвалення відповідного процесуального рішення генеральним прокурором оформленим у відповідності до вимог частини 3 статті 110 КПК України у кримінальному провадженні №52019000000000522 та у будь-якому кримінальному провадженні, яке в подальшому буде виділене чи об'єднане із вказаним кримінальним провадженням», – йдеться в ухвалі судді Сергія Вовка.

Раніше суддя Печерського суду Вовк також зобов'язав Офіс генпрокурора вилучити інформацію про підозру голові ОАСК Павлу Вовку з реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, його заступнику Євгену Аблову, екскерівнику ДСА Зеновію Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхным розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: