Справа сумського Держгеокадастру: ВАКС повернув два телефони

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання особи про скасування арешту майна, оскільки у цьому відпала потреба.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд скасував арешт двох мобільних телефонів, вилучених детективами Національного антикорупційного бюро під час обшуку у справі вибуття із державної власності особливо цінної землі на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га.

Таке рішення 28 жовтня ухвалив слідчий суддя ВАКС Тимур Хамзін, повідомляє «Слово і діло».

Як з'ясував суддя, детективи НАБУ 25 лютого провели обшук і вилучили два мобільні телефони Xiaomi Redmi Note 7 та Xiaomi Redmi Note 4, а також дві флешки. Все це майно було визнано речовими доказами, а виявлені на телефонах файли були повністю скопійовані, а тому, на думку власника майна, потреба в арешті у флешках та телефонах відпала.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково і скасував арешт лише телефонів, тому що їхній вміст був повністю скопійований і це може бути доказом. Водночас флешки, вилучені під час обшуку, є лише носіями інформації, як наслідок потреба у їх збереженні органу досудового розслідування та використанні у якості доказів під час судового розгляду наразі не відпала.

За версією слідства, службові особи Главку Держгеокадастру в Сумській області усупереч ст. 84, 116, 122, 149, 150 Земельного кодексу України, зловживали службовим становищем в інтересах ТОВ «АФ Довіра 2008», унаслідок чого із державної власності безповоротно вибула особливо цінна земля на території Роменського району Сумської області загальною площею близько 2000 га. Вказані земельні ділянки перебували на праві постійного користування в державного підприємства «Дослідне господарство «Іскра» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України та державного підприємства «Дослідне господарство «Агрофірма «Надія» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН.

У межах цієї справи детективи НАБУ 25 лютого провели низку обшуків, зокрема у Главку Держгеокадастру в Сумській області, а також у начальника відділу у Роменському районі ГУ Держгеокадастру Проня.

Нагадаємо, суд заарештував телефон працівника сумського Держгеокадастру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: