Із початку року зафіксували 74 напади на журналістів – НСЖУ

Читать на русском
З початку 2020 року зафіксовано 74 інциденти, пов'язані з фізичною агресією і грубим перешкоджанням професійній діяльності журналістів.
Фото з відкритих джерел.

Від початку 2020 року зафіксовані 74 інциденти, пов'язані із фізичною агресією і грубим перешкоджанням професійній діяльності журналістів.

Згідно з даними моніторингу «Індекс фізичної безпеки журналістів України», який НСЖУ проводить спільно з партнерськими громадськими організаціями, 25 інцидентів фізичної агресії щодо українських журналістів сталося за три місяці осені 2020 року.

«За останні чотири роки це найбільша кількість інцидентів, які зафіксовано восени, – найменше нападали на журналістів торік (16 інцидентів протягом вересня – листопада), у 2017 році – 21 інцидент, 2018 – 23», - повідомили в НСЖУ.

Головна причина зростання агресії наприкінці цього року напружена кампанія місцевих виборів та конфліктна поведінка порушників карантинних обмежень, запроваджених урядом.

Нагадаємо, «Індекс фізичної безпеки журналістів України» - це щомісячний моніторинг фактів фізичної агресії до журналістів в Україні.

Раніше ми писали, що в Україні відносний показник атак проти журналістів становить майже 2 на 100 тисяч населення. Це ставить її на шосте місце між Киргизстаном і Казахстаном серед 12 пострадянських країн за ступенем ризику для працівників ЗМІ.

Нагадаємо, Національна спілка журналістів України за перше півріччя зафіксувала 40 інцидентів фізичної агресії стосовно працівників ЗМІ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: