На журналістів за пів року скоєно 40 нападів

Читать на русском
Національна спілка журналістів України за перше півріччя зафіксувала 40 інцидентів фізичної агресії стосовно працівників ЗМІ.
shipovnik.ua

Національна спілка журналістів України за перше півріччя зафіксувала 40 інцидентів фізичної агресії стосовно працівників ЗМІ.

Відповідні дані в понеділок, 6 липня, опубліковані на сайті спілки.

При цьому 10 інцидентів фізичної агресії стосовно працівників ЗМІ мали місце в червні, більшість з них сталося в Києві. Половина постраждалих у червні журналістів - жінки.

Три випадки пов'язані зі зйомками щодо недотримання карантину. Нападниками були представники дрібного бізнесу і продавці.

Один із нападів стався на знімальну групу телеканалу «Інтер» у Києві, яка записувала інтерв'ю з 75-річною жінкою про знущання над нею з боку її рідних.

Були побиті журналістка Діана Степаненко, її оператор, пошкоджена телекамера і знищений мікрофон.

Найбільш ризикованими темами для журналістів у червні стали карантин та акції протесту прихильників активіста Сергія Стерненка в Києві.

«Напади на журналістів – це груба атака на свободу слова в Україні. У кожному разі, розраховуємо на належне розслідування проваджень, оперативно відкритих Національною поліцією», – підкреслив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Нагадаємо, в Офісі президента України заявили, що розглядають варіант створення певного штабу з 20-25 журналістів, які б висвітлювали діяльність Володимира Зеленського на посаді президента.

Також повідомлялося, що в Україні на тлі карантину почастішали напади на журналістів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: