Рада підтримала звіт ТСК щодо справ про напади на активістів

Читать на русском
ВР 17 червня заслухала і прийняла звіт Тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на активістів в 2017-2018 роках.

Парламент сьогодні заслухав і прийняв звіт Тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на активістів в 2017-2018 роках, в тому числі і на Катерину Гандзюк.

Звіт ТСК на засіданні в середу, 17 червня, підтримали 307 нардепів.

Своїм рішенням нардепи ухвалили опублікувати звіт в газеті «Голос України», а також направити його президенту, голові ВР, прем'єр-міністру, Офісу генпрокурора, СБУ, МВС, Нацполіціі.

Матеріалами ТСК Офісу генпрокурора рекомендується:

  • Вжити заходи реагування за фактами наведеними в звіті Тимчасової слідчої комісії.
  • Посилити нагляд за дотриманням законності в роботі Національної поліції України, своєчасно реагувати на всі випадки порушень закону та вживати необхідних заходів реагування в разі невиконання приписів прокурора.

  • Здійснюючи нагляд за дотриманням законів при виконанні судових рішень у кримінальних виробництвах, проводити перевірки щодо можливих порушень законодавства, що містяться в скаргах, зверненнях або надходять з будь-яких джерел.

  • Оновити досудове розслідування в кримінальному провадженні та №22019000000000215 від 12 липня 2019 р. за підозрою Мангера В.М. і Левіна А.А. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 121 КК України.

Згодом Рада планує заслухати по нападам на активістів генпрокурора, керівництво СБУ, МВС, Нацполіцію.

Нагадаємо, 16 червня Печерський суд Києва відпустив із зали суду Владислава Мангера, підозрюваного у справі про вбивство Катерини Гандзюк. Адвокати заявили, що у нього гіпертонічний криз.

Засідання про обрання йому запобіжного заходу продовжиться сьогодні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: