У Раду внесли законопроект про продовження особливого статусу Донбасу

Читать на русском
У Раду 7 грудня внесли законопроект про продовження дії закону про особливий прядки місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.
Фото Слово і діло

До Верховної ради у понеділок, 7 грудня, внесли законопроект про продовження дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляється на сайті ВР.

«Особливий статус» не для Донбасу, або Децентралізація на всю котушкуРеформа децентралізації в Україні блокується з 2016 року після того, як Рада відмовилася ухвалити зміни до Конституції.
Проєкт закону №4467 «Про внесення зміни до статті 1 закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» був зареєстрований 7 грудня.

Зараз значиться останній етап проходження документу - переданий на розгляд керівництву.

Текст законопроекту поки на сайті парламенту відсутній.

Як зазначив перший заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, заступник голови фракції «Голос» Ярослав Железняк в своєму Telegram, цей закон необхідно ухвалити до кінця грудня.

«Дата закінчення закону зараз - 31 грудня 2020. Тому цей законопроект треба ухвалити до кінця року. Голосовати будуть за основу і в цілому на наступному тижні», - написав він.

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року Верховна рада, а 18 грудня президент Володимир Зеленський продовжили на рік діючий закон про особливий статус Донбасу.

«Слово і діло» раніше дізнавалося думку експерта, як суспільство сприйме законопроект про продовження статусу ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: