Рада продовжила особливий статус Донбасу: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна Рада України продовжила до 31 грудня 2019 року дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Норма закону про особливий статус Донбасу почне діяти після того, як Росія виведе з території України всі незаконні збройні формування та військову техніку.

За закон проголосували 245 народних депутатів, «проти» висловилися 62, ще 10 – утрималися. «Слово і Діло» розбиралось, як голосували фракції та групи.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала 107 голосів, утрималися чотири депутати й лише Мустафа Найєм проголосував «проти». З «Народного фронту» за закон виступили 62 члени фракції, «проти» був Юрій Тимошенко.

«Опозиційний блок» підтримав продовження особливого статусу Донбасу 37 голосами, група «Відродження» – 15, «Воля народу» – 10. Позафракційні депутати дали 14 голосів «за» й 12 – «проти».

Не підтримала закон майже вся фракція «Самопомочі»: з 25 її членів 19 висловилися «проти». Радикальна партія також майже в повному складі проголосувала «проти» – 15 депутатів із 21. Крім того, жодного голосу на користь закону не дала «Батьківщина»: «проти» голосували 14 членів фракції з 20.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що не може назвати приблизні терміни рішення про миротворчу місію на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: