Набув чинності закон про продовження особливого порядку самоврядування на Донбасі

Читать на русском
В Україні набув чинності закон № 364-IX, який продовжує особливий порядок самоврядування на Донбасі на рік, до 31 грудня 2020 року.

В Україні набув чинності закон № 364-IX, який продовжує особливий порядок самоврядування на Донбасі на рік, до 31 грудня 2020 року.

Сьогодні документ опублікували в офіційному виданні «Голос України».

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила закон про особливий порядок самоврядування на Донбасі у вересні 2014 року. Спочатку дію закону було передбачено на три роки, однак парламент ухвалював рішення про його продовження.

Зокрема, восени 2017 року Верховна рада продовжила на рік особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО.

Після цього депутати продовжили дію закону до 31 грудня 2019 року.

Парламент поточного скликання продовжив дію закону до 31 грудня 2020 року на засіданні 12 грудня 320 голосами народних депутатів.

Норма закону про особливий порядок самоврядування на Донбасі почне діяти, тільки коли країна-агресор виведе з території України всі незаконні збройні формування, бойовиків, найманців і військову техніку.

Як відомо, 9 грудня під час засідання «нормандської четвірки» сторони обговорили необхідність введення на території окремих регіонів Донбасу особливого порядку. При цьому Путін зазначив, що такий порядок необхідно запровадити на постійній основі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: