Разумков підписав закони про підтримку бізнесу на час карантину

Читать на русском
Спікер ВР Дмитро Разумков підписав закони, спрямовані на підтримку підприємців під час карантину.
rada.gov.ua

Голова парламенту Дмитро Разумков підписав три президентських закони для допомоги підприємцям під час дії карантину в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Апарату ВР в суботу, 5 грудня.

Підтримка ФОПів: чи врятує підприємців 8 тисяч гривень від державиВ умовах економічної кризи раціональний перерозподіл фінансових ресурсів та витрат дав би більше користі малим підприємцям, аніж одноразові виплати.

Мета законів - забезпечити соціальну підтримку застрахованих осіб і окремих груп підприємців на випадок локдауну.

Йдеться про закон №4429 (пропонується забезпечити в 2020-2021 роки за рахунок держбюджету виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень застрахованим особам, які втратили частину зарплати або доходу через введеного карантину).

Закон №4430 (пропонує ряд змін до Податкового кодексу для підтримки бізнесу на час карантину, а саме - списати податковий борг платників податків у разі, якщо сукупний розмір боргу платника по всіх податках і зборах не перевищує 3060 гривень, і він не погашений за станом на 01.11 .2020.

До 29 грудня 2021 року відкладається погашення податкового боргу платників податків - фізичних осіб, в тому числі самозайнятих осіб, який в загальній сумі не перевищує 6800 гривень).

Закон №4431 (пропонує зміни до статті 28 закону про держбюджет-2020. Вони дозволяють спрямовувати кошти COVID-фонду на матеріальну допомогу застрахованим особам, якщо їх бізнес постраждає через посилення карантину.

Нагадаємо, напередодні всі три законопроекти авторства Володимира Зеленського ухвалила Верховна рада.

А в Кабміні підтвердили можливість локдауну на початку січня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: