«Коронавірусний» пакет для бізнесу: звідки профінансують допомогу підприємцям

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Кошти на виплати бізнесу, анонсовані президентом Володимиром Зеленським, можуть узяти з фонду боротьби з COVID-19. У коментарі «Слово і діло» політолог Дмитро Купира пояснив, що допомога малим підприємцям може бути профінансована через різні механізми без залучення коштів, передбачених на боротьбу з епідемією.

«Однозначно, що підприємцям, які постраждали внаслідок карантинних обмежень варто допомогти і уряд має знайти ці ресурси. Через вказівку припинити роботу на вихідні бізнес зазнав втрат, тому підтримати їх – це обов’язок, хоча б частково компенсувати збитки. Насправді невідомо в якому стані так званий коронавірусний фонд, але коли його створювали, це була скоріш інформаційна історія, хоча джерел, звідки надходять гроші на боротьбу з коронавірусом – набагато більше», — сказав Купира.

Експерт наголосив, що гроші на допомогу підприємцям не потрібно залучати із коштів, передбачених на боротьбу з COVID-19.

Підтримка ФОПів: чи врятує підприємців 8 тисяч гривень від державиВ умовах економічної кризи раціональний перерозподіл фінансових ресурсів та витрат дав би більше користі малим підприємцям, аніж одноразові виплати.

«Щоб із цим упоратися, треба знайти окремий механізм. Уряд має великий арсенал методів: починаючи із випуску облігацій внутрішньої позики і закінчуючи безпосередньо податками, які збираються. Тому розподілятися ресурси повинні відповідно до інтересів суспільства загалом», — вважає він.

Нагадаємо, раніше глава держави Володимир Зеленський повідомив, що підприємцям, чий бізнес постраждав від посилення карантину, виплатять по 8 тисяч гривень.

Зазначимо, що карантин «вихідного дня» діє в Україні від 14 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: