Будапештський меморандум: Україна закликала посилити тиск на РФ

Читать на русском
МЗС України виступив із заявою з нагоди 26-річчя Будапештського меморандуму. Україна закликала посилити тиск на Росію, щоб країна повернулася до міжнародно-правового режиму.
фото з відкритих джерел

МЗС України виступив із заявою з нагоди 26-річчя Будапештського меморандуму. У ньому Україна нагадала всім підписантам про положення договору і закликала світ посилити тиск на Росію.

Про це повідомили в пресслужбі МЗС.

Запитання Зеленського №5 про Будапештський меморандум: що отримали країни після відмови від ядерної зброїПісля відмови від ядерної зброї Україна, Білорусь і Казахстан підписали з США, Росією та Великою Британією Будапештський меморандум.

Так, 5 грудня 2020 року минає 26 років з дати підписання Меморандуму про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, також відомого як Будапештський меморандум.

Як заявили в МЗС, Україна продовжує розглядати Будапештський меморандум як політико-правову основу забезпечення безпеки України з боку США, Великої Британії, а також Франції та КНР, говориться в заяві.

«Україна закликає світову спільноту посилити тиск на РФ з тим, щоб змусити державу-агресор повернутися в міжнародно-правовий режим, зокрема до виконання положень Будапештського меморандуму. Росія в повній мірі повинна дотримуватися зобов'язань за цим документом», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в загальнонаціональне опитування президента Володимира Зеленського також було включено питання про Будапештський меморандум. В ОПУ роз'яснили, що саме вони хотіли дізнатися від українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: