Провокації Будапешта: експерт пояснив, як повинен реагувати Київ

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Північноатлантичний альянс не планує втручатися у суперечки між Україною та Угорщиною: країни повинні розв'язати конфлікт у двосторонньому порядку. У коментарі «Слово і діло» політолог Олександр Палій наголосив, що Україна не має приділяти великої уваги провокаціям з боку Угорщини, щоб не посилювати конфлікту, але жорстко припиняти протиправну діяльність на своїй території.

«Цей конфлікт пов’язаний із тим, що Угорщина зараз проводить націоналістичну політику і виступає і проти сусідів, і проти Європейського союзу. Це такий стиль керівництва нинішньої влади. Тому вони роздмухують ті речі, в яких фактично немає сенсу. Україна повинна поводитися спокійно й не потрібно реагувати на це емоційно. Можна спробувати знайти підтримку у європейських партнерів», ‒ сказав Палій.

Експерт додав, що у ЄС та НАТО упевнені ‒ Київ і Будапешт порозуміються без участі третіх сторін.

Україна-Угорщина: які конфлікти виникали між державами у 2014-2020 рокахЗа останні шість років між двома державами виникали мовний, освітній конфлікти, непорозуміння через подвійне громадянство та видачу угорських паспортів у Береговому.

«Ці суперечки стосуються української території, тому Київ повинен спокійно робити свою справу. Ми маємо припиняти незаконну діяльність на своїй території, але бути відкритими до діалогу», ‒ відзначив він.

Палій вважає, що дії України повинні бути спрямовані на припинення протиправної діяльності у будь-якому разі, попри спроби іншої країни виправдати учасників конфлікту.

Нагадаємо, Служба безпеки України у Закарпатській області провела обшуки у причетних до діяльності угорської благодійної організації осіб, яких підозрюють у сепаратизмі на користь Угорщини.

Також «Слово і діло» аналізувало історію непростих взаємин України та Угорщини за останні шість років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: