Євросоюз відтермінував проведення Ради асоціації Україна-ЄС

Читать на русском
Євросоюз ухвалив рішення відкласти проведення засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке мало відбутися в режимі онлайн 8 грудня.

Євросоюз ухвалив рішення відкласти проведення засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке мало відбутися в режимі онлайн 8 грудня.

Засідання хочуть провести в очному форматі, а не в форматі відеоконференції. Про це у четвер, 3 грудня повідомляє DW з посиланням на власне джерело в структурах ЄС.

Раніше засідання планувалося провести у форматі відеоконференції через пандемію коронавірусу.

Така зустріч у віртуальному форматі була б неформальною, адже в ЄС будь-які формальні засідання на політичному рівні можуть проводитися лише в очному форматі. І лише тоді вони можуть ухвалювати рішення.

На Раді асоціації ЄС представляє верховний представник із зовнішньої політики та безпеки, а Україну - прем'єр-міністр.

Відзначимо, в ОПУ не проанонсували, що на саміті в Брюсселі буде підписаний договір про «відкрите небо» з ЄС. Як відомо, переговори щодо цієї угоди завершилися ще у 2013 році, але фінальну крапку не можуть поставити по цей час.

При цьому міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю «Слово і діло» заявляв, що Україна буде наполягати на підписанні договору на саміті з ЄС в цьому році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: