Україна зацікавлена у проведенні «нормандського саміту» – Кравчук

Читать на русском
Україна зацікавлена у проведенні саміту лідерів країн нормандської четвірки, оскільки він допоможе з’ясувати, що саме заважає завершити війну на Донбасі.
Фото: УНІАН

Україна зацікавлена у проведенні саміту лідерів країн «нормандської четвірки», оскільки він допоможе з’ясувати, що саме заважає завершити війну на Донбасі.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в інтерв’ю «Громадському».

«В такій зустрічі зацікавлена Україна, про цю зустріч не раз нагадував і президент України. Ми бачимо, що нам треба рухатись вперед. А зустріч для чого — щоб проаналізувати зроблене і незроблене. Й розставити акценти — що заважає. Оце, що заважає, можна прибрати, щоб рухатись вперед», - зауважив Кравчук.

Він також розповів, що наступна зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» залежить від виконання сторонами угод попередньої зустрічі в Парижі.

«Зустріч «четвірки» в Берліні, яка планувалася на вищому рівні, впирається в одне: чи виконали ми попередні угоди, досягнуті в Парижі. Наше завдання в Україні - зробити все, щоб виконати ті завдання, які були там окреслені», - наголосив глава української делегації.

Він додав, що якщо одна зі сторін не виконує домовленості, то це може поставити під питання проведення «нормандського саміту» найближчим часом.

Нагадаємо, раніше Кравчук розповів, скількох осіб Україна підготувала для обміну полоненими.

Також ми писали, що ТКГ взяла за основу український план дій щодо Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: