У Києві поліція може обмежити зібрання під міською ялинкою – Крищенко

Читать на русском
У Києві в разі локдауну правоохоронці можуть обмежити вхід на Софіївську площу, де буде стояти новорічна ялинка.
фото МВС

У столиці правоохоронці можуть обмежити вхід на Софіївську площу, де буде стояти новорічна ялинка. Такі заходи запровадять у разі локдауну на період новорічних свят.

Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 3 грудня.

Посилення карантину: коли варто запровадити локдаунЕксперт вважає, що можливість запровадження короткотривалого карантину варто оцінювати через два тижні, бо з’явились опосередковані ознаки зниження мобільності населення.

Він нагадав, що поліція по закону може обмежувати доступ громадян до певних речей і територій.

«Поліція може обмежити доступ до території, і вони там (під ялинкою на Софіївській площі - ред.) не будуть збиратися. Якщо буде запроваджена така заборона, то поліція за законом має право обмежити доступ людей до таких місць», - заявив він.

Крищенко зазначив, що в разі відмови виконувати вимоги поліції передбачена адміністративна і навіть кримінальна відповідальність.

Начальник поліції Києва також уточнив, як будуть вести себе силовики у разі локдауну на Різдво - коли люди масово підуть до церкви.

«Все вже відпрацьовано, бо це було у квітні-травні цього року. Є чіткі вимоги щодо того, щоб була дистанція 1,5 метра, маски на обличчях, щоб люди заходили не одразу, почергово. Це все поліція контролює. Така ситуація була, наприклад, на Великдень, і ми не бачили, щоб було багато порушень», - розповів він.

Нагадаємо, раніше в РНБО заявили, що локдаун в Україні цієї зими однозначно буде.

У Кабміні пообіцяли, що українців попередять про локдаун заздалегідь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: