Посилення карантину: експерт пояснив, чим загрожує локдаун

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Жорсткий карантин наприкінці листопада підтримували 42% українців. Два тижні тому прихильників локдауну було 36%. Водночас, у РНБО заявили, що обмеження запровадять у будь-якому разі, однак влада ще визначається із термінами. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Цибулько відзначив, що в уряді побоюються наслідків карантину та чергової хвилі непокори з боку місцевої влади, тому показники захворюваності можуть бути занижені, щоб уникнути локдауну.

«Зараз більше побоюються непокори з боку місцевої влади, яка може відмовитися виконувати розпорядження про карантин, бояться більше непокори громадян й економічних наслідків, аніж наслідків самої епідемії. Це змушує коригувати заяви й трохи ретушувати показники захворюваності», ‒ сказав Цибулько.

Політолог вважає, що показники можуть занижувати спеціально, щоби не оголошувати жорсткого карантину.

Підтримка запровадження локдауну серед українців зросла – опитуванняМенше половини українців підтримують запровадження "жорсткого карантину", більше половини – за такі заходи на свята, протягом двох тижнів підтримка локдауну як такого зросла на 6%.

«_Коли починається цикл українських свят, в принципі й так економічна активність не буде високою, тому ідея запровадити ще й локдаун виглядає спробою відтягти час, аби карантину уникнути взагалі. Ідея не зупиняти громадський транспорт для того, щоби не дратувати людей. Бо щоби люди сиділи вдома, їх треба у свята по домівках якось порозвозити _», ‒ сказав Цибулько.

За його словами, питання припинення роботи транспорту повинна вирішувати місцева влада, це дозволить уникнути напруженості, якщо такий карантин запровадять.

«Я думаю, що влада боїться локдауну, тому зараз максимально намагається заповнити інформаційний простір різними поясненнями. Насправді, економіка настільки в складному стані, що це її доб’є», ‒ додав він.

Нагадаємо, в РНБО заявили, що локдаун в Україні точно буде.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: