ВАКС не зняв арешт з Новороздільської ТЕЦ Дубневичів

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката в інтересах приватної фірми про скасування арешту та повернення майна з управління.
Новороздільська ТЕЦ

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованою Новороздільську ТЕЦ, кінцевими власниками якої є брати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Таке рішення 11 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат в інтересах власника Новороздільської ТЕЦ ТОВ «Енергія-Новий Розділ» подав клопотання про скасування арешту теплоелектроцентралі та повернення майна з управління приватної компанії «Нафтогаз Тепло», якій його передало Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Обґрунтовуючи клопотання, адвокат зазначив, що майно Новороздільської ТЕЦ не є цілісним майновим комплексом. Більше того, за його словами, фірма «Нафтогаз Тепло» нібито погано виконує роботу з управління ТЕЦ.

Вивчивши клопотання, судді відмовили у його задоволенні. Вони зазначили, що вказана ТЕЦ була заарештована у межах іншого провадження, з якого було виділено це, яке перебуває на розгляді в суді. На ТЕЦ наклали арешт, оскільки, на думку слідства, вона є знаряддям вчинення кримінального правопорушення.

Нещодавно Національне антикорупційне бюро оголосило нові підозри особам, яких вже обвинувачують у справі заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз-України» Новороздільською та Новояворівською ТЕЦ. За даними «Слово і діло», серед підозрюваних ексдиректор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та ексдиректор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати «газову справу Дубневичів». Нещодавно обвинувачений у цій справі виїхав за кордон на лікування, але пізніше повернувся до України. Адвокати обвинувачених хотіли передати цю справу до Львову, проте ВАКС залишив її у себе.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: