Підтримка запровадження локдауну серед українців зросла – опитування

Читать на русском
Менше половини українців підтримують запровадження жорсткого карантину, більше половини – за такі заходи на свята, протягом двох тижнів підтримка локдауну як такого зросла на 6%.
Фото: svoi.city

Введення жорсткого карантину в кінці листопада підтримували 42% українців. Два тижні тому прихильників локдауну було 36%.

Про це свідчать дані опитування групи «Рейтинг», проведене 28-30 листопада.

Водночас, кількість противників запровадження локдауну зменшилась з 61% до 55%. Зросла з 55% до 58% кількість респондентів, які вважають, що поширення коронавірусу внаслідок локдауну зменшиться.

Локдаун 2.0: три сценарії виходу України з жорсткого карантинуНовий етап посилення карантинних обмежень зумовить тектонічні зміни у державі. Якими можуть бути основні політичні та економічні наслідки виходу із другого локдауну – прогнозував політолог Олександр Радчук.

При цьому 58% підтримують введення локдауну на новорічні свята, 40% – проти цього.

Протягом останніх двох тижнів рівень підтримки «карантину вихідного дня» зменшився з 49 до 44% (кількість противників зросла з 49% до 54%). Лише 34% очікують, що внаслідок його запровадження поширення коронавірусу зменшиться, натомість 64% – не погоджуються з цим.

Відзначається, що 59% опитаних часто слідкують за новинами про коронавірус, 21% роблять це інколи, 11% – рідко. 8% взагалі не цікавляться такими новинами. Частіше відслідковують новини про коронавірус люди старшого віку та жінки.

Нагадаємо, учора в РНБО заявили, що локдаун в Україні точно буде.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: