СБУ провела обшуки в угорській благодійній організації на Закарпатті

Читать на русском

Служба безпеки України у Закарпатській області провела обшуки у причетних до діяльності угорської благодійної організації осіб, яких підозрюють у сепаратизмі на користь Угорщини.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Служба безпеки України у Закарпатській області провела обшуки у причетних до діяльності угорської благодійної організації осіб, яких підозрюють у сепаратизмі на користь Угорщини.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначається, що у цій справі перевіряють діяльність організації, направлену проти державного суверенітету України.

«Вивчається можливе втручання у внутрішні справи нашої держави та заподіяння шкоди державній безпеці України через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни», — йдеться у повідомленні.

Також в СБУ повідомляють, що деякі публічні українські діячі могли сприяти діям іноземної держави, а конкретно, їх підозрюють «у підтримці державних органів сусідньої країни у веденні підривної діяльності на шкоду Україні, зокрема й у вчиненні дій з ознаками державної зради».

У відомстві також розповіли, що під час обшуків вилучили друковані матеріали, які популяризують так звану «Велику Угорщину» та створення етнічної автономії в Закарпатській області.

В самій Угорщині вже розкритикували дії СБУ.

«На жаль, в Україні знову продовжуються незрозумілі політичні гойдалки стосовно угорських партій та угорської меншини», - заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто.

Він додав, що через «неприпустимість таких дій» МЗС викликало посла України Любов Непоп, щоби «висловити своє незадоволення діями керівництва України в Києві».

Також міністр розповів, що 1 грудня зустрічатиметься із відповідальним з питань НАТО, аби обговорити питання подальшого блокування членства України в альянсі, бо сьогоднішні дії української влади «перекреслили усі цивілізовані та європейські стосунки між країнами».

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна «перегорне сторінку» у відносинах з Угорщиною.

Також «Слово і діло» аналізувало історію непростих взаємин між Україною та Угорщиною за останні шість років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: