Голова МЗС назвав умову діалогу з Угорщиною

Читать на русском
Україна готова до подальших переговорів з Угорщиною з усіх питань, але тільки на принципах взаємної поваги.

Україна готова до подальших переговорів з Угорщиною з усіх проблемних питань, але виключно на підставі принципу взаємної поваги.

Про це заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в четвер, 29 жовтня.

В Євросоюзі відреагували на конфлікт України та УгорщиниУ Євросоюзі заявили, що не змінять позицію щодо Києва у зв'язку з конфліктом між Україною та Угорщиною.

За його словами, раніше в стосунках України і Угорщини була нормальна позитивна динаміка. Однак відносини між двома країнами загострив інцидент на виборах.

«Відповідно до законодавства України, подібна агітація є категорично забороненою, без будь-яких винятків. Ми не один раз фіксували факти такої агітації, попереджали угорських колег утримуватися від таких кроків надалі, на жаль, нас не почули», — пояснив він.

Очільник МЗС підкреслив, що квінтесенцією цього процесу став день голосування, коли окремі угорські високопосадовці вдалися до прямої агітації і порушили українське законодавство.

«Попри цей кричущий випадок, дипломатія — це довга гра, і ми готові рухатися далі у відносинах з Угорщиною, в розв'язанні тих проблем, які є, але виключно на підставі принципу взаємної поваги і з повною повагою до національних інтересів країни», — сказав Кулеба.

Нагадаємо, Україна заборонила в'їзд двом угорським високопоставленим чиновникам за агітацію на Закарпатті під час місцевих виборів.

Глава угорського МЗС Петер Сійярто відреагував на такі дії України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: