МЗС вручило ноту протесту послу Угорщини у зв'язку з інцидентом на виборах

Читать на русском
Міністерство закордонних справ сьогодні викликало посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто для вручення йому ноти протесту.
karpathir.com

Міністерство закордонних справ сьогодні викликало посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто для вручення йому ноти протесту.

Про це повідомляє пресслужба МЗС у понеділок, 26 жовтня.

Вибори мерів: хто перемагає одразу, а кому доведеться йти на другий турКиїв, Одеса, Дніпро, Львів, Полтава, Кривий Ріг обиратимуть мера у другому турі. Хто перемагає у першому?

Як уточнюється, ноту протесту вручили в зв'язку з фактами політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах України 25 жовтня 2020 року.

«Угорському дипломату доведено позицію МЗС щодо неприпустимості виголошення у публічному просторі заяв офіційними особами Угорщини, особливо у день виборів, коли зобов’язує виборча тиша, із закликами до громадян України угорського походження голосувати за Партію угорців – Товариство угорської культури Закарпаття», - повідомили в міністерстві.

Як наголосили в МЗС, такі дії угорських чиновників суперечать українському законодавству, яке забороняє іноземцям брати участь у передвиборчій агітації.

МЗС закликало угорську сторону поважати законодавство України і не втручатися у внутрішні справи країни.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Явка склала 36,88%.

Поліція в день голосування відкрила 159 кримінальних проваджень через порушення виборчого процесу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: